Öğretmen tecavüzü itiraf etti: İlk istismar Ensar Evi'nde

Öğretmen tecavüzü itiraf etti: İlk istismar Ensar Evi'nde

Karaman iddianamesinde savcı, 2012 yılından itibaren cinsel istismarın yapıldığına dikkat çekti.

Karaman’da Ensar ve KAİMDER evlerinde yaşanan tecavüz skandalı dava iddianamesinde önemli ayrıntılar var. Gazeteport’un haberine göre, iddianamede tecavüzlerin Ensar ve KAİMDER evlerinde gerçekleştiği ayrıntılı olarak yer alıyor.

İddianamede yer alan önemli bölümlerden bazıları şöyle:

- Tecavüz olaylarının Ensar ve KAİMDER evlerinde olduğu öğrencilerin ifadelerinde açıkça söyleniyor.

- Çocukların ve ailelerin ifadelerinde Ensar ve KAİMDER evleri net bir şekilde anlatılıyor. Aynı zamanda zanlı Muammer B.’nin çalıştığı okul yöneticileri de ifadelerinde Ensar/KAİMDER evlerinde görev yaptığını açıklıyorlar

-Tecavüzlerin 2012, 2013, 2014 ve 2015 yılları arasında gerçekleştiği de iddianamede yar aldı. 10 çocuktan 6’sında kesin tecavüz bulgusu Adli Tıp raporu ile saptandı. 3 çocukta zaman geçtiği için tecavüzün kesin ispat edilemediği ancak gerçekleşme ihtimalinin kuvvetli olduğu bilgisi yer aldı. 1 çocuk için ise tecavüz değil istismar olduğu belirtildi.

- Tecavüz zanlısı öğretmen Muammer B. ifadesinde önce suçlamaları kabul etmedi. Sonra itiraf etti. Öğretmen Muammer B. ilk isitismarı Ensar evinde diğerlerini de KAİMDER evinde yaptığını söyledi.

- Zanlı Muammer B. Ensar Vakfı evi ve KAİMDER evinde belletmen olarak görev yaptığını da söyledi.

- Öğretmen Muammer B. en son KAİMDER evinde çocuklarla birlikte kaldığını da itiraf etti. Zanlının ifadesinde, 'Erkeklere ilgi duyuyorum' sözleri yer aldı.

- Öğretmen Muammer B.’nin Ensar Evi’nde kalan 3 çocuğu daha sonra KAİMDER evine de götürdüğü kayıtlara geçti

- Şikayetçi olan aile sayısı iddianamede 10 aile olarak yer aldı. Aileler çocuklarını Ensar vakfı diye teslim ettiklerini de ifadelerinde söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.