Öğretimüyesi Gör Mansiyon ödülü aldı

Öğretimüyesi Gör Mansiyon ödülü aldı

Hakkari Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ekibi “Rotor Nüveli Radyal ve Eksenel Akılı Bir Jeneratörün Tasarımı ve Yapımı” adlı proje, 5. THY Bursa Bilim Şenliği Yarışması’nda “Usta Mucitler” kategorisinde 4. sırada mansiyon ödülüne layı

Hakkari Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Gör’ün ekip lideri olduğu “Rotor Nüveli Radyal ve Eksenel Akılı Bir Jeneratörün Tasarımı ve Yapımı” adlı proje, 5. THY Bursa Bilim Şenliği Yarışması’nda “Usta Mucitler” kategorisinde 4. sırada mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafınca düzenlenen ve Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ortaklığında Türk Hava Yolları ana sponsorluğuyla Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. THY Bursa Bilim Şenliği, “Çevre ve Enerji” konsepti ile 6-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Bursa Merinos Park’ta gerçekleştirildi.

Yaklaşık 230 bin kişinin ziyaret ettiği yarışmaya 67 ilden toplam bin 360 proje başvurusu yapıldı. Yarışmada dereceye giren 50 araştırmacıya toplamda 102 bin TL’lik para ödülü verildi.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Halil Gör de, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erol Kurt ile ortaklaşa hazırladığı proje ile 5. THY Bursa Bilim Şenliği Yarışması “Usta Mucitler” kategorisinde 4. sırada mansiyon ödülüne layık görüldü.

Düşük ve orta rüzgar hızlarında yüksek verimle 3.4 kw elektrik enerjisi üretebilen, özgün özelliklere sahip, yüzde 100 yerli imkanlarla tasarlanan jeneratör imal edildi.

Jeneratörle ilgili Türk Patent Enstitüsüne iki patent başvurusu yapılmış olup, patentler şekli inceleme aşamasını geçmiş ve sonuçlandırma aşamasının devam ettiği belirtildi. SCI indeksli toplam 4 bilimsel yayın ve 8 uluslararası konferans tebliği ile bilim dünyasına duyurulan jeneratörün seri üretimi için birçok sanayici görüşmelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.