Öğrencilerden akademisyenlere destek

Öğrencilerden akademisyenlere destek

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri barış için imza atan akademisyenlerin kapılarına bırakılan tehdit mesajlarına “Yücel hocamız yalnız değildir. KOÜ öğrencileri” notuyla yanıt verdi.

Barış İçin Akademisyen grubunun “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlere açılan soruşturmalar, gözaltılar, baskı ve akademisyenlerin kapılarına bırakılan tehdit mesajlarına öğrenciler yanıt geldi.

Gazi Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, ve Selçuk Üniversitesi’nde ‘Barış için Akademisyenler’in barış ve müzakere sürecine dönülmesi talepleriyle yayımladığı ve bildirgede imzası bulunan akademisyenlerden bazılarının kapıları işaretlenerek, tehdit mektupları notu bırakıldı.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışan Doç Dr. Kemal İnal ve Doç. Dr. Betül Yarar’ın kapısına “Gazi İletişim Ülkücüleri” imzasıyla bırakılan kağıtta akademisyenler tehdit edildi.

Kırıkkale Üniversitesi’nde bildiriye imza atan iki akademisyenin kapısına tehdit notu bırakıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde de Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen’in kapısında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi olan posterinin üzerine ‘Selçuk’u sana dar edeceğiz’ şeklinde biten bir tehdit mesajı yapıştırıldı.

Öğrencilerden destek mesajı

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de akademisyenlerin kapısına destek notu bıraktı.

Halen gözaltına olan akademisyen Prof. Dr. Yücel Demirer’in odasının kapısına, “Yücel hocamız yalnız değildir. KOÜ öğrencileri” şeklinde not bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.