Öğrenciler, Sspe Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Öğrenciler, Sspe Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Batman’da bir gurup öğrenci, SSPE hastalığına dikkat çekmek ve hastalığın tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanması için yürüyüş düzenledi.

BATMAN - Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eşbaşkanı Sefa Yurtsever’in de aralarında bulunduğu bir gurup SSPE hastası yakını liseli öğrenciler, Batman Valiliği önünde toplanarak İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş düzenledi. 'Küçük çocuklar yatağa değil, hayata bağlanmalı' pankartı taşıyan öğrenciler İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Özel İdare Lisesi öğrencisi Ali Turan Taylak, SSPE hastalığına dikkat çekerek, devlet yetkilileri ve kamuoyunun duyarlı olmalarını istedi. Ali Turan Taylak, yapılan yanlış aşılar nedeni ile Türkiye'de binlerce SSPE hastasının bulunduğuna dikkat çekerek, hastalığa neden olanların elini kolunu sallayarak gezdiğini dile getirdi. Taylak, "Türkiye’de SSPE hastalığıyla karşı karşıya kalan bin 313 kişinin katili sayılabilecek bu kişilerin bir an önce bulunup yargılanmaları için kamuoyunda destek bekliyoruz. Bu SSPE hastalığını bilinçli bir şekilde yayan kişilerin bir önce bulunmasını talep ediyoruz. Bu hastalığa yakalanan bütün çocuklarımızın ihtiyacı devlet tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Bu konuda STK, halk ve devletin ilgili organları bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. SSPE hastalığı genellikle bölge illerinde yaygındır. Kaç tane hasta ve yakını varsa bize destek versinler, birlikte bu mücadelemizi yürütelim” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler sessizce dağıldı.

Öğrenciler, Sspe Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.