Obama'nın karşılanması tartışma yarattı

Obama'nın karşılanması tartışma yarattı

G20 Zirvesi için Çin'in Hangzhou kentine giden ABD Başkanı Barack Obama'nın Çinli yetkililer tarafından karşılanış biçimi tartışma yarattı.

New York Times gazetesinin haberine göre, Obama'nın Air Force One uçağına yürüyen merdiven yanaştırılmadı. Bu yüzden ABD Başkanı, uçağın arka kapısından inmek zorunda kaldı. Obama bu kapıyı Afganistan gibi ülkelere yaptığı yüksek güvenlik gerektiren ziyaretlerde kullanıyor.

Karşılama töreni sırasında gazeteciler de engellendi. Basın mensupları uçağın kanadı altında Obama'nın gelişini yansıtan görüntüleri almaya çalışırken, Çinli güvenlik güçleri tarafından parlak mavi bir şerit gerildi.

‘OBAMA'NIN İNİŞİNİN İZLENMESİNİ ENGELLEYEN YABANCI BİR EV SAHİBİ GÖRMEDİM'

New York Times muhabiri Mark Lander, "6 yıldır Beyaz Saray'dan bildiriyorum. Gazetecilerin Sayın Obama'nın inişinin izlenmesini engelleyen yabancı bir ev sahibi görmedim" dedi.

‘BURASI BİZİM ÜLKEMİZ'

Bir Beyaz Saray personeli Çinli bir yetkiliye protokolün olması gerektiği gibi uygulanmadığını söyleyince "Burası bizim ülkemiz" cevabını aldığı da haberde yer aldı.

‘HESAPLANMIŞ BİR KÜÇÜMSEME'

Meksika'nın eski Çin Büyükelçisi Jorge Guajardo, Obama'nın karşılanmasın ‘hesaplanmış bir küçümseme' olduğuna inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.