Obama’nın IŞİD Karşıtı Koalisyon Temsilcisi, Kobani’yi ziyaret etti

Obama’nın IŞİD Karşıtı Koalisyon Temsilcisi, Kobani’yi ziyaret etti

PYD’nin Cenevre görüşmelerine davet edilmediği bir zamanda, ABD Başkanı Obama’nın IŞİD Karşıtı Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk Kobani’ye ziyarette bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk uluslararası bir heyet ile Rojava’nın Kobani kentini ziyaret etti.

McGurk görüşmelerde bölgedeki yetkililerle IŞİD’e karşı mücadeleyi ele aldıklarını açıkladı.

Ziyaretin PYD’nin Cenevre görüşmelerine davet edilmediği bir zamanda yaşanması dikkat çekti.

McGurk Twitter’dan yayımladığı mesajlarında Rojava’da geçen haftasonu iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amerikalı yetkili Kobani’de yerel  liderler ve sivillerle biraraya geldiklerini, bundan sonra IŞİD’e karşı atılacak adımları konuştuklarını ve IŞİD’e karşı kenti savunurken ölenlerin mezarlarını ziyaret ettiklerini duyurdu.

AFP: Müslim, Washington’a davet edildi

AFP, heyette İngiliz  ve Fransız temsilcilerin olduğunu da açıkladı.

Yine AFP’nin haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tony Blinken, PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i IŞİD’le mücadele ve Suriye barışını görüşmek için Washington’a davet etti.

Ankara karşı

PYD’nin Cenevre’ye davetine Ankara  karşı çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.