Obama'dan Amerikalılara mesaj: Umutsuzluğa kapılmayın

Obama'dan Amerikalılara mesaj: Umutsuzluğa kapılmayın

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinde son dönemde siyahlar ve beyazlar arasında gerginliğin artması sonrası Amerikalılardan umutsuzluğa kapılmamalarını istedi.

Dallas'ta öldürülen 5 beyaz polis için düzenlenen anma töreninde konuşan Obama, "Amerikan ulusu göründüğü gibi bölünmüş değil" dedi.

Duygusal bir konuşma yapan Obama bununla birlikte bazı azınlık gruplarının ülkesinde ayrımcılığa maruz kaldığını da kabul etti.

ABD Başkanı ayrıca ülkesinde polislerin çok büyük bir bölümünün zor ve tehlikeli bir görevi yerine getirdiklerini; saygı görmeleri, "önyargılı" ya da "bağnaz" gibi basmakalıp ifadelerle nitelendirilmemeleri gerektiğini söyledi.

Obama Dallas'taki törene giderken, Louisiana eyaletinde geçen hafta polis tarafından öldürülen Alton Sterling ve Philando Castile adlı siyahların yakınlarını arayarak onlara başsağlığı diledi.

İki siyahın öldürülmesi sonrası ABD'de birçok eyalette protesto gösterileri düzenlenmiş, onların intikamını almak isteyen Micah Johnson adlı bir keskin nişancı Dallas'ta 5 beyaz polisi öldürmüştü.

Törene eski Başkan Bush da katıldı

Dallas'taki törene ise First Lady Michelle Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eşi Jill Biden'ın yanı sıra eski ABD Başkanı George W. Bush ile eşi Laura Bush da katıldı.

Aynı zamanda, Dallas'ın sınırları içinde olduğu Teksas eyaletinin eski valisi de olan Bush, ülkede görev yapan tüm polisleri övdü.

Bush, "Bizi koruyan, onların cesaretidir" dedi.

Anma töreni öncesi Dallas'ta dün de binden fazla kişi, hayatını kaybeden polisleri anmak için toplanmış; polisler için mumlar yakılmış, konuşmalar yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.