Obama ile görüşmeyi reddetti

Obama ile görüşmeyi reddetti

Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun Washington’a gerçekleştireceği ziyaretini iptal ettiğini ve ABD Başkanı Barack Obama ile görüşme teklifini reddettiğini bildirdi.

Beyaz Saray İsrail Hükümetine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Barack Obama ile 18 ve 19 Mart tarihinde görüşme teklifinde bulunulduğu ve bunun iki hafa önce 18 Mart tarihinde hem fikir olunduğunu bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Ned Price, “İkili toplantıya ev sahipliği yapmayı bekliyorduk ve Başbakanın teklifimizi kabul etmek yerine ziyaretini iptal etmeyi seçmesini medyadan sürpriz bir şekilde öğrendik” denildi. Price, yazılı açıklamasında, “Başbakan Netanyahu’ya randevu verilmediği ile ilgili ifadeler gerçek değil” dedi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken İsrail’in Channel 10 Televizyonu, ismini açıklamadığı İsrailli kaynaklara atıfta bulunarak Netanyahu’nun ziyaretinin Başkanlık seçimi için yürütülen kampanyalara müdahale olarak algılanmasına yol açabileceği gerekçesiyle iptal edildiğini ifade etti. Obama ile görüşme gerçekleştirmesi beklenen Netanyanu, ABD ziyareti kapsamında Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC)'nin toplantısına katılacaktı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 5 günlük Orta Doğu ziyareti kapsamında İsrail’e de gitmiş ve Netanyahu ile görüşme gerçekleştirmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.