Obama Halep'teki durumdan 'derinden kaygılı'

Obama Halep'teki durumdan 'derinden kaygılı'

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye hükümeti güçlerinin saldırı düzenlediği Halep'in muhaliflerin elinde tuttuğu kesimlerindeki durum için "derinden kaygılı" olduğunu söyledi.

Kentteki arama kurtarma ve sağlık görevlilerinin, yoğun hava bombardımanının yol açtığı ölü ve yaralılarla başa çıkmakta zorlandığı haberleri geliyor.

Suriye Ordusu'nun üç haftadır uyguladığı ambargonun etkisiyle, ilaç ve kan stoğunun azaldığı belirtiliyor.

Bir su dağıtım istasyonuna düzenlenen hava saldırısı nedeniyle, kentin çok sayıda bölgesinin susuz kaldığı bildiriliyor.

Muhalif Şehir Konseyi Başkanı Brita Hagi Hassan, Reuters Haber Ajansına yaptığı açıklamada "Kentte yaşam felç oldu" dedi.

Hassan "Herkes evine kapandı, bodrumlarda oturuyorlar. Bu füzeler, bodrumları ve insanları korumak için yaptığımız sığınakları bile hedef alıyor" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Başkan Barack Obama'nın Halep' ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki "iğrenç" katliam konusunda "derinden kaygı duyduğunu" söyledi.

Sözcü "Esad rejimi ve Ruslar'ın yaptığı sivil hedefleri vurma ve sivilleri bombalayarak itaat ettirme kampanyası" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.