Obama: Bunun sonu nereye varacak?

Obama: Bunun sonu nereye varacak?

ABD Başkanı, Müslümanların ülkeye alınmamasını isteyen ve terörle mücadelenin ciddiye alınmadığını öne süren Trump'ı 'lafazanlıkla' suçladı.

Orlando katliamı, ABD'deki terörle mücadele ve ülkedeki Müslümanların durumu ile ilgili siyasi tartışmaların kızışmasına yol açtı. Başkan Barack Obama Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ın Müslümanlara geçici olarak vize verilmemesi şeklindeki talebini sert dille eleştirerek, Trump’ın sözlerini ‘düşüncesizce söylenmiş laflar' olarak nitelendirdi.

Asabi olduğu gözden kaçmayan Obama, “Bunun sonu nereye varacak? Bütün Müslüman Amerikalılara farklı muamele mi yapacağız? Onları özel gözetim altına mı alacağız? Dinleri yüzünden onlara ayrımcılık yapmaya mı başlayacağız?”, dedi.

Başkan Obama Cumhuriyetçi Parti yönetimine, başkan adaylarının sözlerine katılıp katılmadıkları sorusunu yöneltti. Bu gibi görüşlerin ‘ABD'nin demokratik ideallerini yansıtmadığını' belirten Barack Obama Trump tarafından öne sürülen taleplerin ‘Batının Müslümanlardan nefret ettiği propagandasını yapan IŞİD'in ekmeğine yağ süreceğini' kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.