Obama başkanlığındaki son Nükleer Güvenlik Zirvesi

Obama başkanlığındaki son Nükleer Güvenlik Zirvesi

ABD’nin başkenti Washington’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 52 devlet ve hükümet başkanının yanı sıra bazı uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Nükleer Güvenlik Zirvesi yapılıyor.

'Nükleer silahlardan arındırılmış dünya' fikriyle 2010'da başlatılan ve 2 yılda bir tekrarlanan zirve, Obama'nın başkanlık döneminde son kez düzenleniyor olması nedeniyle özel önem taşıyor.

Washington'daki iki günlük zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 52 devlet ve hükümet başkanının yanı sıra BM, AB, Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) temsilcileri katılıyor.

OBAMA SAĞINA ÇİN LİDERİNİ, SOLUNA HİNDİSTAN BAŞBAKANI'NI ALDI

Dünya genelindeki nükleer materyalleri koruma altına almayı amaçlayan zirve, Obama’nın devlet ve hükümet başkanları onuruna vereceği resmi akşam yemeğiyle başladı. Yemekte Obama, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi arasında oturdu.

Zirvenin ikinci gününde oturumlar, başkentin önemli toplantı noktalarından Washington Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 'Nükleer Güvenliğin Pekiştirilmesinde Ulusal Eylemler' oturumuyla başlayacak ikinci günde ulusal, uluslararası ve kurumsal düzeyde atılabilecek adımların değerlendirileceği oturumlar düzenlenecek. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.