O savcı da ihraç edildi

O savcı da ihraç edildi

İhraç edilen 543 hakim ve cumhuriyet savcısının arasında, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde Hrant Dink cinayetinin sanığı Ogün Samast'ı sorgulayan eski İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç de yer aldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından, FETÖ/PDY örgütü ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 543 hakim ​ve cumhuriyet savcısı meslekten ihraç edildi.

İhraç edilenler arasında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yaptığı dönemde Hrant Dink cinayetinin sanığı Ogün Samast'ı sorgulayan ayrıca Rahip Santoro cinayetine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi davası ile tüm sanıkların beraat ettiği Gizli Bilgi ve Belge davalarına da bakan Fatih Genç de yer alıyor.

Genç, önce açığa alındı ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yönettiği FETÖ terör operasyonu soruşturması kapsamında 11 Ağustos'ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Genç, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.