O saldırının soruşturması tamamlandı

O saldırının soruşturması tamamlandı

2015'te Paris'te düzenlenen ve IŞİD'in üstlendiği saldırıların ardından başlatılan parlamento soruşturması tamamlandı. Açıklanan raporda ülkedeki istihbarat servislerinin birleştirilip tek bir kuruluşun oluşturulması çağrısı yapılıyor.

Soruşturma komisyonuna başkanlık eden Georges Fenech, rapor sonuçlarını açıklarken oluşturulacak yeni yapının ABD'deki Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'ne benzeyebileceğini söyledi.

Fenech, "Uluslararası terör tehdidi karşısında çok daha azimli olmalıyız" diye konuştu.

Kasım 2015'te Paris'in farklı noktalarında eşzamanlı olarak gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmiş, ülkedeki istihbarat ve güvenlik birimleri saldırıyı önleyemedikleri için uzun süre eleştirilerin hedefi olmuştu.

Komisyon raporunda saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü halin ise güvenliğin güçlendirilmesi konusunda sınırlı katkı sağladığı ifade ediliyor.

Fransa'da alınan ilave güvenlik tedbirleri kapsamında 6 ila 7 bin asker göreve çağırılmış durumda. Okullar, sinagoglar, alışveriş merkezleri ve güvenlik açısından hassas olarak kabul diğer bölgelerde tedbirler artırılmış durumda.

Muhalefetteki Sosyalist Parti'nin ve komisyonun üyelerinden Sebastian Pietrasanta,olağanüstü hal için "Ulusumuzun korunması konusunda ne gibi bir somut katkı sağladığını anlamakta zorlanıyorum" diyor (BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.