O proje sınır köylerinde tanıtıldı

O proje sınır köylerinde tanıtıldı

Şemdinli ilçesinde yürütülen “Haydi kızlar pansiyona” projesi, köy okullarında okuyan öğrenci ve görev yapan öğretmenlere tanıtılıyor.

ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Türkiye ve Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen, Şemdinli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile Seyyid Abdullah Şemdini İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu'nca yürütülen projenin tanıtım çalışmaları devam ediyor.

İlçenin geneline yayılması planlanan projenin tanıtım çalışmaları kapsamında sınırdaki köy okulları ziyaret edilerek, okul idarecilerine el broşürü ve afiş verildi.

Okulları dolaşan Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, Proje Rehber Öğretmeni Agit Geylan ile diğer görevliler, öğretmen ve öğrencilere projenin amacı ve içeriğiyle ilgili bilgi verdi.

 Proje ile ilgili açıklama yapan Proje Rehber Öğretmeni Agit Geylan, projenin tanıtılması için sınır köylerini ziyaret ettiklerini ifade etti.

Bölgede kız öğrencilerinin okullaşma oranının düşük olduğunu aktaran Geylan, “Gittiğimiz köylerde veli, öğretmen ve öğrencilerle görüşüyoruz. Proje heyecan verici bir projedir. Görüştüğümüz kişilerden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bire bir görüşerek ikna ettiğimiz velilerimiz var. Yine yapacağımız çalışmalar kapsamında seminerler düzenleyeceğiz. Kız öğrencilerini okula kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

y1-279.jpg

y2-219.jpg

y3-135.jpg

y4-077.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.