O köye sanatçı ziyareti

O köye sanatçı ziyareti

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında aynı köyden 11 işçinin hayatını kaybettiği Elmadere Köyü'ne gelen birçok sanatçı yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulundu.

MANİSA - Soma'da yaşanan maden faciasında bir köyden 11 işçinin hayatını kaybettiği İzmir'in Kınık İlçesi Elmadere Köyü'nü sanatçılar ziyaret etti. Sanatçılar, hayatını kaybeden işçilerin yakınlarıyla bir araya gelerek acılarını paylaştı. Sanatçılar Onur Akın, Edip Akbayram, Yavuz Bingöl, Öykü Gürman, Halil Sezai Paracıkoğlu ve Tahtacılar Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yolcu Bilginç, ziyaret edenler arasında yer aldı. Teker teker cenaze evlerine taziye ziyaretinde bulunan sanatçılardan Edip Akbayram yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Ülkemizi derinden yaralayan maden faciası nedeniyle bu ülkenin sanatçıları olarak İstanbul'dan kalkıp Soma ve Kınık ilçelerini gezip, bu insanların acısını paylaşmak istedik. Buraya gelirken de bunun reklamını yapmadık. Ne kamera getirdik ne de gazetecilere haber verdik. 7 gündür olayın tanıklarının bilim adamlarının yaptığı açıklamalarda burada büyük bir vahşetin yaşandığını biliyoruz ve öğrendik. Tedbirsizlik bir kere kader olamaz sen tedbirini alırsın ihmalde bulunmazsın dünyanın her yerinde olduğu gibi insanların başına elinde olmadan kazalar gelebilir ama burada gördüğümüz kadarıyla katiller var ve bu katiller bunun hesabını önce adalete sonrada Türk milletine vermek zorundadır. Ülkenin adaletine baktığımız zaman ülkenin adaletine de kuşkumuz var ama genede bu adaletin içinde ezilen insanların yanında duracak onurlu savcı ve hekimlerin olduğuna ben bir sanatçı olarak inanıyorum. Bu 301 insanın hesabını halkımıza vereceğine inanıyorum. Ulusumuzun başı sağolsun diyorum sanatçı olarak."

Köyde bulunan çocuklar, sanatçılara yoğun ilgi gösterirken bol bol fotoğraf çektirdi.

11 işçinin öldüğü köye sanatçı ziyareti

11 işçinin öldüğü köye sanatçı ziyareti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.