'O kenti Kürtlerin almasını isteriz"

'O kenti Kürtlerin almasını isteriz"

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Steve Warren, IŞİD’in Suriye’deki kalesi olan Rakka'yı "Suriye rejimi" yerine YPG'nin ana unsuru olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin almasını tercih edeceklerini söyledi.

Antik kent Palmira’yı IŞİD’den kurtaran Suriye ordusunun Rusya’nın hava desteğiyle Rakka’ya operasyon düzenleyebileceği belirtilirken, ABD Suriye ordusunun Rakka’yı kurtarmasına karşı olduğunu ortaya koydu.

ABD önderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Steve Warren, “Suriye Demokratik Güçleri Rakka ve Deyr ez-Zor’u yeniden ele geçirecek en iyi güç. Desteklediğimiz ve desteklemeye devam edeceğimiz ılımlı Suriyeli muhalif güçlerin Rakka ve Deyr ez-Zor’a girecek en uygun güç olduğuna inanıyoruz çünkü bizim de katıldığımız hedefleri var. Bu hedefler barışın hüküm sürdüğü zengin bir Suriye” dedi. Warren, “Beşar Esad’ın zalim ve acımasız diktatörlüğü dışında bir çıkara sahip olduğunu gösteren bir gösterge yok” diye konuştu.

Rakka’yı geri almaya yönelik bir operasyonun yakın zamanda gerçekleşmesini beklemediklerini de belirten Warren, “Doğrusu ne Ruslar ne de Demokratik Suriye Güçleri yakın zamanda Rakka’yı alacak” ifadesini kullandı. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.