O karayolu 6 gündür kapalı

O karayolu 6 gündür kapalı

Muş’ta etkili kar yağışı nedeniyle 6 gündür Muş-Kulp-Diyarbakır karayolu araç trafiğine kapatıldı.

Muş’ta etkili kar yağışı Muş-Kulp karayolunu ulaşıma kapattı. Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle çığ tehlikesinin oluştuğu yol, Karayolları 113. Şube Şefliği tarafından araç trafiğine kapatıldı.

Merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Güdümlü köyü Kurtuluş mezrasına kadar zorlukla da olsa sağlanan ulaşım, tam bu noktada kesiliyor. Karayollarının ‘Kar, tipi ve çığ nedeniyle yol taşıt trafiğine kapalıdır’ yazılı uyarı levhasının bulunduğu alanda vatandaşlar Diyarbakır istikametine ulaşım sağlayamazken, Muş’a gidiş ve gelişlerde de ciddi sorunlar yaşıyorlar. Ağır kış şartlarının etkili olduğu bölgede çığ tehlikesinin de bulunması nedeniyle vatandaşlar korkulu anlar yaşıyor.

“6 GÜNDÜR YOL ULAŞIMA KAPALI”

Kurtuluş mezrası sakinlerinden Mehmet Kaya, yolların bir haftadır kapalı olduğunu belirterek, “Kar dolayısıyla bir haftadır Kozma Dağı, Kulp-Diyarbakır yolu kapalıdır. Araba gelip gitmiyor. Hatta ben dün gittim Muş’ta kaldım. Bir taksi tutup yolun yarısını geldim, yarısını yaya geldim. Yolumuz kapalıdır. Bir haftadır kapalıdır. 1,5 metre kar var” dedi.

Muş’tan Diyarbakır istikametine gitmek için Kulp yolunu kullanan, ancak yolun kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kalan Nurettin Bitin ise, “Yol kapalıdır. Diyarbakır-Kulp yolu kapalıdır. Araçlar gitmiyor. 1,5 metre kar var. 6 gündür yol kapalıdır” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.