O davaya bakan hakim de tutuklandı

O davaya bakan hakim de tutuklandı

Ceylanpınar'da 2 polisin evinde vurulmasıyla ilgili davaya bakan hakim de tutuklandı.

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015’te polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar evlerinde başlarından vurulmuş halde bulunmuştu. 

Suruç katliamından kısa süre sonra gerçekleşen ve barış sürecini bitiren olay olarak da bilinen cinayetlerin davasına bakan hakimin tutuklandığı belirtildi.

Habertürk’ten Mahmut Bozarslan’ın haberine göre, darbe girişimi sonrası sanıklar hakkında tutuklama kararı veren Hâkim Nurettin Bulut, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” soruşturmasında tutuklandı.

Savcı Mehmet Kıvanç Kılsızoğlu’nun Ceylanpınar soruşturmasını tamamlamasının ardından hâkim olarak atandığı Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde de yine FETÖ soruşturması kapsamında arama yapıldı. Sanıklardan Sedat Aydın’ın avukatı Hüseyin Akay, davaya delil olan ve cep telefonu görüşmelerinin detaylarını gösteren HTS kayıtlarının savcının talimatıyla yok edildiğini iddia etti.

Avukat Hüseyin Akay, HTS kayıtlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Savcı birçok delili görmezden gelmiş, HTS verilerini ve kopyalarını imha ettirmiş. Tutuklamayı yapan hâkimlerden birinin tutuklanması, sansasyon yaratacak bir durum. FETÖ ilgisi olabilir de olmayabilir de. İhbarı yapan ankesörlü telefondaki kişiler araştırılmadı. Özel bir numaradan arayan biri var, onu bulduk. Savcı bunları araştırmamış, ifadelerine başvurmamış.”

Sanıklarla ilgili ihbarda bulunulan telefonun sahibi T.B.’nin kardeşi Ramazan B., “FETÖ” operasyonları kapsamında Urfa’da tutukladı. T.B.’nin diğer kardeşi Mithat B. ise “FETÖ” Urfa koordinatörü olarak aranıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından cinayetlerin Gülen Cemaati ilişkisi ile gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.