O aileler  valiliğe yürüdü

O aileler valiliğe yürüdü

Amed'de çocuklarının zorla dağa götürüldüğünü ileri süren ve bir süredir Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, Valiliğe doğru yürüyüşe geçti.

DİYARBAKIR - Büyükşehir Belediyesi önünde günlerdir oturma eylemi yapan aileler, bugün Valiliğe doğru yürüyüşe geçti. "Annelerin çığlığı" pankartı açan aileler, "Çocuklarımızı ne zindanda, ne dağda görmek istemiyoruz", Bijî serhildana dayîkan" dövizleri açarken, sık sık "Barış istiyoruz" şeklinde slogan attılar.

valll.jpg

ÇOCUKLARIMIZ KAÇIRILMADI

Valilik girişine geçmelerine polislerin izin vermediği aileler, Valiliğin karşısındaki kaldırımda açıklama yaptılar. Aileler adına açıklama yapan Hatice Eren, "Buradan hükümete sesleniyoruz. Barış süreci denilen bu atmosferin neden kamuoyuna yansıyan bir pratik karşılığı yok? Barış süreci sadece silahların susması mıdır? Biz evlatları dağda olan anneler olarak hükümetin bu süreci hızlandırmasını ve acilen pratik boyuta taşımasını talep ediyoruz. Sayın Başbakana sesleniyoruz ne olur bu acılı sesimize kulak verin. Çocuklarımız elbette kamuoyunda yazılıp çizildiği gibi kaçırılmadı, maruz kaldıkları propaganda ile bir şekilde götürüldüler" dedi.

AİLELER ASKER ANNELERİNE DE SESLENDİ

Eren, evlatların ölmediği sürecin bir an önce bir çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ederek, "Asker annelerine de sesleniyoruz. Onlar da kendi bölgelerinde muhatapları harekete geçirecek eylemler yapmalılar. Onları da zorunlu askerliğin kaldırılması için seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki annelerin ideolojileri yoktur. Bizler yüreğimizdeki yangını söndürecek muhataplar arıyoruz" şeklinde konuştu.

Valilik önünde eylem yapan aileler, daha sonra aynı güzergah üzerinden tekrar Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma yerlerine gittiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum