Nusaybin'de Olaylı Gece

Nusaybin'de Olaylı Gece

Nusaybin İlçesi'nde Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde asker kurşunuyla 2 kişinin öldürülmesi, meşaleli yürüyüşle protesto edildikten sonra olaylar çıktı.

MARDİN' - Lice'de 2 kişini ölümünü protesto etmek için kepenklerin açılmadığı Nusaybin'de akşam saatlerinde KESK öncülüğünde aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sera Kaya'nın da bulunduğu grup, basın açıklamasının ardından Yeni Turan Mahallesi'nden İpekyolu'na kadar meşalelerle yürüdü.

Burada önlem alan polis, daha fazla yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirterek, dağılmalarını istedi. Kısa süreli tartışmanın ardından polisin izin vermesiyle 5 dakikalık oturma eylemi yaparak, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grubun dağılması sırasında polis müdahale etti.

Polisin gaz bombası ve basınçlı su kullandığı olaylarda göstericiler de polis ekiplerine, molotof, havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

Olaylar geç saatlere kadar sürdü.

Nusaybin'de Olaylı Gece

Nusaybin'de Olaylı Gece

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.