Nusaybin, Dargeçit ve Batman'da 5 kişi tutuklandı

Nusaybin, Dargeçit ve Batman'da 5 kişi tutuklandı

Nusaybin, Dargeçit ve Batman'da gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde akrabası için kurulan taziye evinde gözaltına alınan Nihat Akdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından Akdoğan, "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Akdoğan, mahkemece savcılığın talebi doğrultusunda tutuklandı. Kızıltepe ve Diyarbakır'da gözaltına alınarak Nusaybin Adliyesi'ne getirilen ve tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Birsen Tokay, Rıdvan Asan ve Ali Tanrıkulu da tutuklandı. 3 kişi ile gözaltına alınan Münevver Tanrıkulu ise mahkemece serbest bırakıldı.

Tutuklanan yurttaşlar Mardin M Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. 

Batman'da 1 kişi tutuklandı

Batman'da dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Aziz Okay, Agit Erdoğan, Burak Aba, Servet Şahin, Mazlum Gitmez adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Serhat Yılmaz "Örgüt üyeliği" gerekçesiyle tutuklandı. 

Tutuklanan Yılmaz, Batman M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.