Norşînliler sandık başında

Norşînliler sandık başında

Bitlis'in Norşîn (Güroymak) ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimi için saat 07.00'den itibaren seçmenler sandık başına giderek oy vermeye başladı.

BİTLİS - Seçim büroları bugün 07.00’de açıldı. Oy verme işlemi saat 16.00’a kadar sürecek.

44 sandıkta toplam 11 Bin 994 seçmenin oy kullanmaya çağrıldığı bu seçimlerde de yoğun polisiye önlemler dikkat çekti.  Özellikle oy verme merkezi olarak belirlenen okullar ile Norşîn Kaymakamlığı önünde yoğun önlemler alındı.

TOMA ve akrep tipi 5 zırhlı aracın yanı sıra onlarca polis tarafından korunan Norşîn Kaymakamlığı polis bariyerleri tarafından çevrilmiş durumda. Kent merkezindeki ana cadde ve mahallelerdeki ara sokaklarda da zırhlı polis araçları geziyor.  

Bitlis Barosu ve çevre illerden gelen 50’yi aşkın avukatın da müşahit olarak hazır bulunacağı Norşîn seçimlerini bölgedeki birçok BDP’li Belediye eş Başkanı ile HDP Milletvekilleri Hüsamettin Zenderlioğlu, Ayla Akat Ata ve Adil Zozani de gezici olarak takip ediyor.

Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta, ilçe merkezinde oyların sayımından sonra BDP Belediye Eşbaşkan adayları M. Emin Özkan ve Nazime Arvas’ın 32 oy farkıyla seçimi kazandığı açıklanmıştı.  Yapılan 3 itirazın reddedilmesinin ardından AKP’nin 1044 nolu sandıkta bazı pusulaların mühürsüz olduğu yönündeki itirazını kabul eden Bitlis İl Seçim Kurulu Hakimliği Belediye Meclisi seçimlerinin yenilenmeden Belediye Başkanlığı seçimlerinin 1 Haziran’da tekrarına karar vermişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.