Nöbet eylemine DİSK'ten destek ziyareti

Nöbet eylemine DİSK'ten destek ziyareti

Barış Bildirisi'ne imza attıkları için tutuklanan akademisyenlere destek amacıyla Bakırköy Kadın Cezaevi önünde tutulan 'Özgürlük Nöbeti' eylemi sürüyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve yöneticileri eyleme destek ziyaretinde bulundu.

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı Barış Bildirisi'ne imza attıkları için tutuklanan akademisyen Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy, Esra Mungan ve Meral Camcı'yala dayanışma amacıyla Bakırköy Kadın Cezaevi önünde başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemi sürüyor. Eyleme DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Kamber Saygılı destek ziyaretinde bulundu. Nöbetteki akademisyenlerle sohbet eden DİSK yöneticileri, kaleme aldıkları kısa bir mesajı da avukatlar aracılığıyla tutuklu Mungan ve Camcı'ya illetti. Beko, ziyarette açıklama yaparak akademisyenlerin barış talebinin arkasında olduklarını söyledi. 

Beko, "Yıllardır bu topraklarda barış, özgürlük, demokrasi isteyen kurum ve kuruluşlara karşı baskıları görüyorsunuz. Akademisyen arkadaşlarımız, 'artık çocuklar ölmesin' diyen barış savunucuları başta Saray'ın başlattığı siyasi linç operasyonlarının hedefi oldular ve cezaevine konuldular. Tutuklanan bilim insanları bizim onurumuzdur. Yıllardır bu topraklarda barış ve demokrasi mücadelesi verenlerin yanında olan bu bilim insanlarının dün olduğu gibi bugün de DİSK olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.