Nijerya ordusu mülteci kampını bombaladı

Nijerya ordusu mülteci kampını bombaladı

Nijerya Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı mülteci kampını bombaladı. Bombardımanın "yanlışlıkla" yapıldığı açıklanırken, en az 50 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya hükümeti, Boko Haram örgütüne karşı görevde olan bir savaş uçağının, yanlışlıkla bir sığınmacı kampını bombaladığını açıkladı. Uluslararası yardım kuruluşu MSF olayda, en az 50 kişinin yaşamını yitirdiğini, 120 kişinin yaralandığını açıkladı.

Borno eyalet hükümeti görevlileri yaralıların tahliyesini ve tedavisini koordine ederken, Nijerya ordusunda görevli Tümgeneral Lucky Irabor, konuyla ilgili açıklama yaptı. Irabor, Kamerun sınırı yakınlarındaki Rann kentinin kuzeydoğusunda yaşanan olayı doğruladı.

Tümgeneral Irabor, yaralananlar arasında Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü adına çalışan Nijeryalılar ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi üyelerinin de olduğunu açıkladı.

Irabor, Boko Haram üyelerinin toplandığı noktaya dair alınan ve koordinat bilgileri de içeren istihbarat üzerine görev emrinin verdiklerini belirtti. “Taktiksel bir hata olduğunu söylemek için henüz erken” diyen Irabor, kasıtlı olarak sivilleri hedef alınmayacağını söyledi.

Nijerya askeri sözcüsü Rabe Abubakar de olayı doğrulayarak, “Kazadan dolayı çok üzgün olduklarını” dile getirdi.

Nijerya’da, Boko Haram örgütüne karşı hemen her gün yapılan bombardımanlarda, sivillerin de öldüğünü iddia ediliyordu. Telegraph gazetesinin haberine göre, Nijerya ordusu, ilk defa sivilleri vurduğunu kabul etmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.