New York Kürt Film Festivali 20 Ekim’de başlıyor

New York Kürt Film Festivali 20 Ekim’de başlıyor

17 Kürt filminin gösterileceği 7’nci New York Kürt Film Festivali’nin programı açıklandı.

New York Kürt Film Festivali’nin 7’ncisi, New York Kürt Kültür Merkezi organizatörlüğünde 20-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde gösterilecek ve resmi seçkide yer alan 17 film arasında; Rêger Azad Kaya'nın Fidanlar Büyüyünce (Gava Şitil Mezin Dibin); Sevinaz Evdike'nin Düğün Geçidi (Berbû), Şerif Çiçek ve Hebûn Polat'ın Duvarları Yıkmak; Bilal Korkut'un Duvardaki Delik (Bîraxane), Aram Dildar'ın Adres (Navnîşan), Rekaurt Hame Tofiq’in Gömülü Kadınlar Ülkesi, Manal Masri’nin Özgürlüğe Dokunmak filmleri yer alıyor.

Bu yıl ki etkinliğe dair açıklama yapan organizasyon komitesi, Kürt kimliğinin korunmasının ve yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, şu ifadelere yer verdi: "Kürt kimliğinin özünü ve onu şekillendiren mücadeleleri canlı bir şekilde yakalayan kısa filmler, belgeseller, kurgu ve uzun metrajlı sunumları kapsayan çok çeşitli sinema hazineleriyle büyülenmeye hazırlanın. Hikaye anlatma ve film yapımı sanatına dair derin içgörüler sunan atölyelerde kendinizi geliştirin; ilgi çekici kitap imza günleri ise sizi anlatıların ardındaki seslere daha da yaklaştıracak. Ancak hepsi bu kadar değil; festival bir aile etkinliği; özellikle çocuklar için tasarlanmış canlı bir programla toplumun en genç üyelerinin Kürt mirasının zengin dokusuyla kucaklanmasını sağlıyor. Gelenek ve modernliğin, hareket ve ritim kasırgasında kusursuz bir şekilde harmanlandığı, heyecan verici ‘govend’ performansları sırasında kalbinizin sesiyle dans edin.

100 YILLIK KÜRT DİRENİŞİ

100 yıllık Kürt direnişini onurlandırmak, sanatsal ifadenin gücünü zorluklara karşı zafer kazanmak için kanalize etmek için bir araya geldiğimizde bize katılın. 7. New York Kürt Film Festivali, direnişe tanık olma şansınızdır. Tarihsel adaletsizliklerin üstesinden gelen ve her zamankinden daha güçlü bir şekilde ortaya çıkan bir halkın yaratıcılığı ve kırılmaz ruhu. Unutulmaz bir kültürel fantezinin parçası olma fırsatını kaçırmayın; kalbinizde ve ruhunuzda kalıcı bir iz bırakacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.