Netanyahu: Türkiye anlaşmasıyla ekonomimiz ivme kazanacak

Netanyahu: Türkiye anlaşmasıyla ekonomimiz ivme kazanacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Türkiye'yle varılan anlaşmanın ülke ekonomisine büyük bir ivme kazandıracağını söyledi.

Pazar günü Türk ve İsrailli heyetler arasındaki görüşmelerin gerçekleştiği İtalya'nın başkenti Roma'da konuşan Netanyahu, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini 'önemli bir adım' olarak niteleyerek "İsrail ekonomisi için çok büyü olumlu etkileri olacaktır" dedi.

İsrail yeni bulunan doğalgaz rezervlerinin uluslararası pazarlara satışı için Akdeniz ve Türkiye üzerinden geçecek bir boru hattı projesi üzerinde duruyor.

Ayrıca Akdeniz'in doğusunda yeni doğalgaz arama-çıkarma çalışmalarının yürütülebilmesi için Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin önemli olduğu ifade ediliyordu.

Netanyahu'yla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise "Gelişmelerden dolayı çok memnunuz. Arzu ettiğimiz yönde adımlar atılıyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da İsrail'le varılan anlaşmayla ilgili TSİ 13.00'te bir açıklama yapması bekleniyor.

Normalleşme süreci başladı

Tarafların anlaşmayı pazar günü biraraya geldikleri İtalya'nın başkenti Roma'da sonlandırdığı belirtildi. ABD'nin de desteğiyle varılan anlaşmanın Salı günü imzalanacağı belirtiliyor.

Hafta içi heyetlerin pazar günü Avrupa'da biraraya geleceği duyurulmuş ancak neresi olduğu kamuoyu ile paylaşılmamıştı.

Toplantıya katılacak Türk heyetine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun, İsrail heyetineyse Başbakan Binyamin Netanyahu'nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover'in başkanlık edeceği belirtilmişti. (BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.