Nestle direnişi başarıya ulaştı

Nestle direnişi başarıya ulaştı

TİS görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine 21 Haziran'dan bu yana grevde olan Nestle işçilerinin kararlığı ve birlikteliği başarı getirdi.

Bursa Karacabey'de bulunan Nestle fabrikasında çalışan 900 işçi, 21 Haziran'da TEK GIDA İŞ Sendikasının işveren ile yürüttüğü Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması sonucu greve çıkmıştı. Ücret konusunda görüşmelerin tıkanması üzerine başlatılan grevde, tüm işçilere ayrımsız 550 TL seyyanen zam, asgari ücretin kaldırılması ve çağrı üzerine kiralık işçi statüsünün kaldırılmasını talep edildi. Grevdeki işçilerin talepleri, yirmi saate yakın süren görüşmelerin ardından bugün kabul edildi. 

Kadroya alınacaklar 

Görüşmelerde uyuşmazlık konularının en önemlisi belirli hizmet akdiyle çalışan 195 işçi ile ilgili bölüm olduğu belirtildi. Anlaşmaya göre, bu statüde çalışan işçilerin 45'i kadroya alınacak. Geri kalanlara da 6 ay çalışma garantisi ile 2017 yılı sonuna kadar kadroya alınma olanağı verilecek. 1 Ocak 2016 ve 31 Aralık 2017 tarihleri arasındaki sözleşmeyle işçi ücretlerine seyyanen 475 TL ve her kıdem yılı için 20 lira artış, ikinci yıl da enflasyon artı 3 puan zam yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.