Nepal'deki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 66'ya yükseldi

Nepal'deki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 66'ya yükseldi

Nepal'de pazar günü düşen 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin sayısının 66'ya yükseldiği belirtildi.

Associated Press'in aktardığına göre Kaski bölgesinin yöneticilerinden Tek Bahadur K.C, ölü sayısı 68 olarak açıklansa da daha sonra bunun revize edilerek 66'ya indirildiğini belirtti.

Pazartesi günü, arama kurtarma ekipleri hayatta kalanları aramak için uçağın düştüğü 300 metre derinliğindeki vadiye indi, ancak kazadan herhangi birinin kurtulduğuna dair umutlar tükeniyor.

Uçağın neden düştüğü de henüz bilinmiyor. Arama kurtarma görevlilerinin uçağın kara kutusunu da aradığı bildirildi.

Yeti Havayolları'na ait çift motorlu ATR 72 uçağı Nepal'in başkenti Katmandu'dan Pokhara'ya 27 dakikalık bir uçuş gerçekleştirirken düştü. 

Uçakta dört mürettebat ve 68 yolcunun bulunduğu, yolcuların 15’inin başka ülkelerin vatandaşları olduğu açıklandı. Bir havalimanı yetkilisi düşen uçakta 5 Hintli, 4 Rus, 2 Güney Koreli, 1 Arjantinli, 1 Avusturyalı, 1 Fransız ve 1 İrlandalı bulunduğunu söyledi.

Çıkarılabilen 31 cesedin Pokhara Tıp ve Sağlık Akademisi'nin Batı Hastanesi'ne götürüldüğü bildirildi. Cesetlerin otopsi tamamlandıktan sonra ailelere teslim edileceği, kimliği tespit edilemeyen yabancı ülke vatandaşlarının ise başkent Katmandu'ya götürüleceği bildirildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.