Necmiye Alpay’ın avukatına verdiği metinlere el konuldu

Necmiye Alpay’ın avukatına verdiği metinlere el konuldu

Kapatılan Özgür Gündem’in tutuklu yazarı dilbilimci Necmiye Alpay’ın hapishanede avukatına verdiği metinlere el konuldu.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Danışma Kurulu üyesi, yazar ve dilbilimci Necmiye Alpay’ın hapishanede avukatına verdiği metinlere el konulduğu ortaya çıktı.

Olay geçen pazartesi günü Necmiye Alpay’ın tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde avukatıyla yaptığı görüşme sırasında yaşandı.

Cumhuriyet’in haberine göre; avukatıyla görüşmeye gelen Alpay’ın elinde bir söyleşiye verdiği yanıtlar ile bir de düzyazının bulunduğunu fark eden cezaevi nöbetçi müdürü, Alpay ve avukata kağıtları inceleyip geri vereceğini söyleyerek el koydu.

Alpay’ı temsil eden İstanbul Barosu avukatlarından Cemal Polat, olayın tüm tutuklu ve hükümlüler için emsal teşkil ettiğini dile getirdi.

Avukat Cemal Polat, “Bunlar, savunma hakkı açısından çok vahim ve Türkiye’de 12 Eylül’de bile yaşanmayan durumlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.