Necmiye Alpay: Üyesi olduğum tek örgüt Barış Vakfı'dır

Necmiye Alpay: Üyesi olduğum tek örgüt Barış Vakfı'dır

Bakırköy Cezaevi'nde tutuklu bulunan 70 yaşındaki Dilbilimci Necmiye Alpay, "Üyesi olduğum tek örgüt Barış Vakfı'dır. Herhangi bir silahlı örgütün ne üyesiyim ne sempatizanı" ifadelerini kullandu.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin danışma kurulunda olması gerekçesiyle başlatılan soruşturmada 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olma' suçlamasından tutuklu bulunan 70 yaşındaki Dilbilimci Necmiye Alpay, "Üyesi olduğum tek örgüt Barış Vakfı'dır. Herhangi bir silahlı örgütün ne üyesiyim ne sempatizanı" dedi. 

Bakırköy Cezaevi'nden avukatı aracılığıyla BBC Türkçe'den Rengin Aslan'ın sorularına cevap veren Alpay, sağlık sorunlarından dolayı odalarda bulunan alaturka tuvaletleri kullanamadığını belirterek "Odalardaki tuvaletler alaturka ve bu durum benim başlıca sorunum, çünkü dizlerim nedeniyle o tuvaletleri kullanamıyorum" ifadesini kullandı.

'Demirdetmek' fiilini türettiğini "Klozet türü tuvalet yalnızca bir odada var. Onu ben ve bir kişi daha kullanıyoruz. Bunun anlamı, benim yaşımda, gece sabaha karşı o odadaki arkadaşın kapısını demirdetmek oluyor. (Demirdetmek fiilini ben buldum)" sözleriyle açıklayan Alpay "Kısacası, bu koğuşta en az bir modern tuvalete daha ihtiyaç olduğu açık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.