Necmiye Alpay: Barış çabalarım suç sayılıyor olabilir

Necmiye Alpay: Barış çabalarım suç sayılıyor olabilir

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi, dilbilimci Necmiye Alpay, “Yargıç, barış çabalarımı suç sayıyor olabilir diyeceğim, ama bu da akla aykırı” dedi.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Yayın Danışma Kurulu üyesi olduğu için ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla geçtiğimiz günlerde tutuklanan dilbilimci, yazar Necmiye Alpay, kendini tutuklayan hakimin barış çabalarını suç saydığını söyledi.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un sorularını yanıtlayan Alpay, aynı soruşturma kapsamında 19 Ağustos’ta tutuklanan yazar Aslı Erdoğan ile aynı koğuşta olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Aslı, görüşmemize sevindi ama tutuklanmaya sevinmedi”

“Cezaevi, tecrit koşulları Aslı’nın mücadelesi sayesinde daha iyi. Cezaevinde hak kullanımlarında gerileme var. Görüşler daha kısıtlı. Aslı, görüşmemize sevindi ama tutuklanmaya sevinmedi.”

8’inci Sulh Ceza Hakimliği, tutuklama kararında Alpay için “serbest kalması halinde söz konusu eylemleri tekrarlayabilir” ifadesini kullanmıştı.

Söz konusu kararın gerekçesine ilişkin Necmiye Alpay şöyle konuştu:

“Yargıç, barış çabalarımı suç sayıyor olabilir diyeceğim ama bu da akla aykırı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.