Necmettin Anuk, YÜTSO başkan adaylığını açıkladı

Necmettin Anuk, YÜTSO başkan adaylığını açıkladı

Jeoloji Mühendisi Necmettin Anuk, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanlığı seçimine yeşil liste ile katılacağını açıkladı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yeni başkanını belirlemek için 19 kasım tarihinde sandık başına gidecek.

Jeoloji Mühendisi Necmettin Anuk yeni dönemde ticaret ve sanayi odası başkan adayı olduğunu duyurdu. 

Anuk'un yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli halkımız ve oda üyelerimiz bizler 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan Yüksekova ticaret ve sanayi odası organ seçimlerine yeşil liste ile seçime girmeye karar vermiş bulunmaktayız.

Önceliğimiz, birlikte kolektif bir çalışma yürüterek seçimi başarıyla sonuçlandırmayı temenni etmekteyiz. Başta oda üyelerimiz ve halkımız olarak takdir edersiniz ki girdiğiniz hiç bir seçimin sonucunu kesin olarak kestiremezsiniz.

Yeni kolektif, mücadeleci ve paylaşımcı bir oluşum olarak Yüksekova ticaret ve sanayi odası yönetimine adayız. Bizler bu konuda bölgemizin sosyo-ekonomik yapısını ve halkımızın ihtiyaçlarını esas  alacağız.

Halkımızın her anlamda toplumsal çıkarını önceliğimiz olarak ön planda tutacağımızın sözünü veriyoruz. Üreten, düşünen, paylaşan ve en önemlisi aleniyet ilkesini hayata geçiren bir ekip olduğumuzun altını çizeriz.

Yeni, genç, dinamik bir yönetimi herkesin büyük bir umutla beklediğinin bilincindeyiz. Bölgenin hassasiyetlerini ve gerçekliğini göz önüne alarak halkımızın hakları ve çıkarları için mücadele eden bir STK olacağımızın sözünü vermekteyiz.

Oluşacak yeni yönetimde özellikle genç ve dinamik arkadaşlarımızın olmasını sağlayacağız. Özelde Yüksekova, Şemdinli, Derecik ve özellikle Esendere beldemiz başta olmak üzere Hakkari ili olarak elbette yazmakla bitmeyecek kadar çözülmesi gereken acil sorunlarımızın olduğunun farkındayız. Bütün sorunların çözülmesi için gereken her adımı atacağımızı esas alan bir yönetim olacağımızı beyan ederiz.

Değerli halkımız ve oda üyelerimiz kısaca sorunlarımızı değerlendirmeye tabii tutarsak,  

-İlimiz genelinde yaşanan işsizlik sorunu

-Organize sanayi bölgesinin hayata geçirilmesi

-Sınır kapılarında yaşanan sorunlar

-İran başta olmak üzere turistler için cazibe merkezi olamaması

-Tarım ile ilgili sorunlar

-Kredilerle ilgili bankalarla yaşanan sorunlar

-Doğu Anadolu ihracatçılar birliğinin Yüksekova şubesinin açılması

-Yüksekova'nın il olması

-STK’lar arasındaki diyalogsuzluk

-Avrupa hibe projeleri

-Üniversiteye giden öğrencilerimizin kalacak yer sorunu ve burs sorunları

-Sağlıkla ilgili yaşanan sorunlar ( kredi alamadığı için açılamayan özel hastane sorunu, açılamayan bölge hastanesi sorunu)

-Elektrik tüketimi ile ilgili vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar ve daha yazmakla bitmeyecek nice sorunlarımızın olduğunun farkındayız.

Bizler odayı yönetmede şeffaflık ilkesini esas alarak yönetim kurulu başkanının koordineli olarak meclis başkanı ve meclis üyeleriyle beraber çalışan kararları beraber alan bir yönetim olacağız. Yönetim kurulu başkanının tek başına karar almasını engelleyen bir anlayışla oda yönetimi olarak ortak akıl, kolektif çalışma ve tüm sorunları çözme ve çözüm gücü olacak anlayışta hareket edeceğiz.

Çoğulcu, şeffaflık temel ilkelerimiz olup halkın beklentilerini taraf gözetmeden göğüsleyen, çevre kirliliğini önleme konusunda gerekli bütün çalışmaları yapan, insan hakları ve hayvan hakları  konusunda gerek ilimiz gerek ülkemiz ve gerekse dünyada yaşanacak (yaşanmaması elbette en büyük temennimizdir) olumsuzluklara karşı haklarının ihlal edilmemesi için gerekli duyarlılığı göstereceğiz.

Özelde il ve ilçelerimizde genelde bölge ve ülke de özgürlükçü, demokratik, hukuk ve çoğulcu katılımı esas alan, evrensel insan ve hayvan haklarını, savunan  ekolojik yaşama, pozitif cinsiyet ayrımcılığını esas alan bir yönetim olacağımızı beyan ederiz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum