Neçirvan Barzani: Umut ve iyimserlikle aydınlık bir geleceğe bakıyoruz

Neçirvan Barzani: Umut ve iyimserlikle aydınlık bir geleceğe bakıyoruz

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak ve bölgede yaşanan gelişmelerin Kürdistan Bölgesi’ni de etkilediğini vurgulayarak, “Bizler birlik ve beraberlikle tüm ihtimallere karşı durabilir ve birlikte huzurlu bir limana yol ala

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Tüm Kürdistanlıların yeni yılı kutluyor, dünya ve insanlık için mutluluk ve başarı dolu bir yıl olmasını diliyorum” diyen Barzani mesajında, “Özellikle onurlu şehit aileleri ve kahraman Peşmergelerin yeni yılını kutluyor, ruhlarını Kürdistan ve özgürlük için feda eden tüm azizleri saygı ve gururla anıyorum. Irak’ta sorunların çözülerek kaos ve krizin son bulmasını, tüm Kürdistan halkı, bölge ve dünya için de barış ve huzur getirmesini diliyorum” sözlerine yer verdi.

Irak ve bölgenin karmaşık bir dönemden geçtiğini, olay ve gelişmelerin Kürdistan Bölgesi’ni de etkilediğini vurgulayan Barzani, “Bizler birlik ve beraberlikle tüm ihtimallere karşı durabilir ve birlikte huzurlu bir limana yol alabiliriz. Bu uğurda Kürdistan’daki tüm taraf ve bileşenlerle başlattığımız birlik ve beraberlik çabaları devam edecektir. Biz umut ve iyimserlikle aydınlık bir geleceğe bakıyoruz” dedi.

Her zamanki gibi Irak’taki sorunların çözümü için yardımcı olacaklarını, Iraklı tarafları birlikte ülkeye karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmek, tüm sorunları diyalog, karşılıklı anlayış ve anayasa temelinde çözmek için teşvik edeceklerini  dile getiren Barzani, Uluslararası Koalisyon’ndan da teröre karşı mücadelede Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin yanında yer almaya devam etmelerini istedi.    

Barzani mesajında, “Sevgili Kürdistanlıları, tüm etnik ve dini bileşenleri temenni ediyoruz ki Kürdistan her zamanki gibi hepimiz için hak ve özgürlüklerin korunduğu bir ülke, istikrar ve huzur beşiği olarak kalacaktır. Hepimiz bu uğurda çalışıyor, bu temel ve güzel kültürü koruyor ve savunuyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki mülteci ve göçzedelerin de yeni yılını kutlayarak sağlık ve mutluluk diledi.  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.