Necdet Özel: Vicdanım yanıyor, hepimizin özür dilemesi gerek

Necdet Özel: Vicdanım yanıyor, hepimizin özür dilemesi gerek

Emekli Orgeneral Necdet Özel, darbe girişimi sonrası yaptığı açıklamada,”Bu olaydan sonra yüreğim yanıyor. Ömrüm oldukça da yanacak. Ben bundan sonra böyle bir yürekle yaşayacağım” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar’ın selefi emekli Orgeneral Necdet Özel, darbe girişimi sonrası yaptığı açıklamada,  “Bu olaydan sonra yüreğim yanıyor. Asker-sivil sorumlu makamlarda oturanlar olarak hepimizin milletten özür dilememiz gerekiyor” dedi.

“Yüreğim yanıyor”

Hürriyet gazetesinden Fikret Bila’ya konuşan Necdet Özel, “Millet hepimizi affetsin. Ne kadar hukuka uygun davranmış olursak olalım, eğer TSK’dan böyle bir hareket çıkmış ve bunları yaşamışsak, hepimizin sorumluluğu var demektir. Bu olaydan sonra yüreğim yanıyor. Ömrüm oldukça da yanacak” dedi.

“Kendilerini çok iyi gizlemişler”

Özel, TSK’ya sızan Gülen cemaatine yakın askerler için de, “Haklarında bir ihbar veya iddia olmamış. demek ki kendilerini çok iyi gizlemişler. Çünkü araştırma yapılırken etraftan da bilgi toplanır, ailelerine dahi bakılır, istihbarat toplanır” diye konuştu.

Necdet Özel, Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk gibi davaların görüldüğü dönemde genelkurmay başkanıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.