Nazmi Gür: IŞİD başarıya ulaşırsa bölge barışı için büyük bir tehdit oluşturur

Nazmi Gür: IŞİD başarıya ulaşırsa bölge barışı için büyük bir tehdit oluşturur

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Musul'daki gelişmelerle ilgili kendilerinin de yerel kaynaklardan bilgi edinmeye çalıştıklarını,durumun ise endişe verici olduğunu belirtti.

ANKARA - Kaplan, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Musul'daki gelişmeleri değerlendiren Kaplan, Musul'daki gelişmelerle ilgili kendilerinin de yerel kaynaklardan bilgi edinmeye çalıştıklarını,durumun ise endişe verici olduğunu belirtti.

haberingoruntuleri.gif

Musul'daki gelişmeleri değerlendiren Kaplan, Nüfusu yaklaşık 2 milyon olan Musul'da Kürt, Türkmen ve Asuriler'in var. İnsanların ciddi sıkıntılar yaşıyor. Türkiye'nin en kısa sürede gerekli önlemleri alması gerekli. Kaplan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Musul'da yaşanan gelişmelere ilişkin grupları bilgilendirmesi amacıyla Genel Görüşme Önergesi vereceklerini söyledi. Hükümeti, bölgedeki gelişmelerle ilgili uyarmak istediklerini belirten Kaplan, Hükümet ya sınırdaki Kürtler ile stratejik dostluktan yana tercihini koyacak ya da El-Kaide, El-Nusra, IŞİD'den yana tavır koyacak" dedi.

Musul'daki olaylardan doğrudan etkilenen Türkiye'nin, bu konuda etkili bir politika oluşturması gerektiğini belirten Nazmi Gür, Nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzun henüz farkında değiliz. IŞİD'i hangi ülkelerin desteklediğini iyi biliyoruz. IŞİD başarıya ulaşırsa bölge barışı için büyük bir tehdit oluşturur" diye konuştu.

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine ilişkin bir soruya ise Kaplan, "Bu konuda fazla konuşma gereği duymuyoruz. Biz tasvip etmediğimizi söyledik. Devletin zirvesi sağduyulu davranmamıştır. Diğer iki muhalefet parti lideri de nefret söylemiyle kitleleri kışkırtıyor. Öncelikle siyaset ve sorumluluk mevkisinde olan herkesin, kullandığı dile dikkat etmesi gerekiyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.