Nazlıaka: Meclis'te ilk kez kadın şiddeti yaşandı

Nazlıaka: Meclis'te ilk kez kadın şiddeti yaşandı

Anayasa teklifinin protesto için kendisinin Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, eylemini ve sonrasında yaşananları anlattı.

Anayasa değişikliğine tepki olarak, kendisini 1.5 saat Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka yaşadıklarını Gazete Duvar’a anlattı. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz’ün önce kendisini ikna etmeye çalıştığını söyleyen Nazlıaka şöyle konuştu:

“Önce beni ikna etmeye çalıştı. Ben bu yasaya ‘evet’ diyecek kadınları anlamakta zorlandığımı söyledim. ‘Hiç oy kullanmayın daha iyi’ dedim. Çünkü Cumhuriyetten önce oy bile kullanmıyorduk. Nüfus sayımlarında sayılmıyorduk. Nasıl olur da buna ‘evet’ dersiniz diye sordum. Fakat ikna olmayacağımı anlayınca zor kullanarak ve Meclis içinde ilk kez bir kadının bir kadına şiddet uygulamasına tanıklık etmememizi sağladı.”

TORNAVİDA İLE MİKROFON SÖKÜLDÜ

İnceöz’ün önce kelepçeyi açmaya çalıştığını söyleyen Nazlıaka şöyle devam etti:

“Ben kelepçeyi sürekli yukarı aşağı hareket ettirdiğim için kelepçeyi çözmeyi başaramadı. Bunun üzerine yukarıdan tornavida getirdiler. Tornavida ile mikrofonları birbirine bağlayan kanalı çözdüler. Bu sırada bir de arbede yaşandı.”

‘BİR TARAFTA KADNI DAYANIŞMASI BİR TARAFTA KADIN ŞİDDETİ’

Yaşanan arbede sırasında yaralanan milletvekillerine “geçmiş olsun” dileğinde bulunan Nazlıaka, “Şafak Pavey yere düştü, Pervin Buldan’a vuruldu. Burcu arkadaşımızın saçı koparıldı. Bir tarafta bir kadın dayanışması varken bir tarafta da bir kadın şiddetine tanıklık ettik” dedi. Nazlıaka şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz süreç öylesine bir kutuplaşmaya, öylesine bir ötekileştirmeye yol açmış ki artık kadınların kadınlara böyle davrandığı bir şeye yol açtı. Bu yasayı çıkarmak için o kadar kendilerinden geçmiş o kadar gözleri dönmüş ki bunları yaşadık.”

Nazlıaka, getirilmek istenen “dikta rejiminin” ne kadar kötü olduğuyla ilgili bir mesaj verebildiyse, yaptığı eylemin amacına ulaştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.