Nazlıaka kendini kürsüye kelepçeledi

Nazlıaka kendini kürsüye kelepçeledi

Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis'teki anayasa değişiklik paketi görüşmeleri sırasında kendisini kürsüye kelepçeledi.

Anayasa görüşmelerinin 8. maddesi üzerinde görüşmeler başlarken bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka kürsüye doğru yürüdü. Nazliaka bu sırada MHP sıralarına seslenerek, milletvekillerini vicdana davet etti.

Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Nazlıaka’nın kürsüye gelmesi üzerine “Sizi buraya çağırmadım. İçtüzüğü ihlal ediyorsunuz. Yerinize geçin” diye uyardı. Bahçekapılı idare amirlerini de göreve davet etti.

Ancak, bu arada Nazlıaka’nın bir elini kürsüye kelepçelediği görüldü. Bunun üzerine Bahçekapılı oturuma ara verdi.

Aranın ardından HDP’nin kadın milletvekilleri kürsüye giderek Nazlıaka’yı ikna etmeye çalıştı. CHP İdare Amiri Rufan Köse de Nazlıaka’yı ikna etmeye çalıştı.

5 dakika aranın ardından kürsüye dönen Bahçekapılı bu kez 45 dakika ara verdiğini söyleyerek, Genel Kurulu kapattı.

BAHÇELİ ARADA AYRILMADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verilen arada genel kuruldan ayrılmadı. Nazlıaka, kürsüden yerinde oturan Bahçeli’ye çağrı yapmayı sürdürdü. Bahçeli bir süre sonra milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul’dan ayrıldı. Nazlıaka, Bahçeli’nin arkasından “En azından milletvekillerinizi serbest bırakın, diledikleri gibi oy kullansınlar” diye seslendi.

Nazlıaka’nın eylemi yarım saati aşkın bir süredir devam ediyor.

SÖZ HAKKI SERZENİŞİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Nazlıaka’nın yanına gitti. Nazlıaka’nın, bağımsız milletvekili olması nedeniyle Genel Kurul’da söz hakkı kullanma hakkına sahip olmamasıyla ilgili serzenişte bulunduğu duyuldu. Elitaş, Nazlıaka’yı bir süre dinledikten sonra bir şey söylemeden yanından ayrıldı.

‘MECLİS’İ KELEPÇELEMEK İSTİYORLAR’

Nazlıaka’nın, yanına gelen milletvekillerine, “Meclisi kelepçelemek zincirlemek istiyorlar. Kendimi kelepçeleyerek buna engel olmak istiyorum. Nereye kadar devam edebilirsem devam edeceğim” dediği öğrenildi. 

AK PARTİ’Lİ VEKİLLERDEN MÜDAHALE

Kürsünün etrafını saran AK Parti milletvekilleri, Aylin Nazlıaka’nın kelepçesini çıkardı. CHP’li vekiller Gürsel Tekin ve Bihlun Tamayligil, Nazlıakay’ı, Genel Kurul’dan çıkardı.

Bu arada AK Parti milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile HDP’li kadın milletvekilleri arasında gerilim yaşandı. HDP’li Beştaş, “Meclis Başkanvekiline nasıl tekme atarsın” diye bağırdı. CHP’li milletvekilleri de Şafak Pavey’e vurulduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

CHP milletvekili Şafak Pavey’in arbedede yere düştüğü, Burcu Çelik Özkan’ın da saçlarının çekildiği görüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.