Nazım Hikmet 115'inci yaş gününde anıldı

Nazım Hikmet 115'inci yaş gününde anıldı

Nazım Hikmet'in 115. doğum günü dolayısı ile bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda ünlü isim katıldı, Hıfzı Topuz Nazım Hikmet'i anlattı.

Dünya şiirinin önde gelen şairlerinde biri olan Nazım Hikmet 115’inci yaş gününde, Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen törenle anıldı.  Şairin sevenleri, onun 66 yıl önce Türkiye’den tekne ile ayrıldığı Tarabya rıhtımda buluşup Boğaz’a açıldı, denize karanfiller attı. Nazım Hikmet’in 115.doğum günü, Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Vakfı’nın birlikte Maslak TIM Show Center’da saat 18.00’de düzenlediği etkinlikle de kutlandı. Etkinlik programın sunuculuğunu yapan Nebil Özgentürk’ün hazırladığı Nazım Hikmet belgeseli ile başladı.

‘GÜNEŞLİ GÜNLER İÇİN YAŞATACAĞIZ’

Anma etkinliğinde konuşan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, “Oldukça acılı, sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Ama buna rağmen bu anlamlı günde düşmana inat yine burada birlikteyiz. Bu birlikteliğimizi o güneşli günler için hep yaşatacağız. Doğum günlerinde hep Tarık Akan ile birlikte olurduk. Onu da Nazım’ın yanına ölümsüzlüğe yolcu ettik. Çiçeklerimizi denize bırakırken hem Tarık Akan’a hem de Nazım Hikmet’e bırakalım. Işıklar içinde yatsınlar” diye konuştu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise yaptığı konuşmada, oyuncu Tarık Akan’ı da anarak, “Bugünleri atlatmak zorundayız. Bugünleri atlatmak için safları sıklaştıracağız. Safları sıklaştıralım çocuklar. Saflar sıklaşırsa hedefe ulaşmak mümkün olur” dedi.

Konuşmaların ardından Çello dinletisi ve Altan Erkekli ve Ebru Erkekli çifti Nazım Hikmet Şiirleri okudu. Tiyatrocu Levent Ülgen Nazım Hikmet’in eseri Kuvayı Milliye Destanı ve Memleketimden İnsan Manzaralarında yer alan “Kartallı Kazım” performansı sergiledi. Gecenin finalinde usta isim Zülfü Livaneli Kardeş Türküler ile birlikte “Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor” adlı şarkıyı seslendirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.