Nasrallah Türkiye’yeyi suçladı

Nasrallah Türkiye’yeyi suçladı

Lübnan’daki Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı Suriye barış görüşmelerini engellemekle suçladı

Lübnan merkezli Al Mayadeen kanalına konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, “Politik çözüme dair herhangi bir adım ilk olarak Suudi Arabistan, ardından Türkiye tarafından engelleniyor” dedi. Nasrallah, 'Türkiye'nin Suriye savaşındaki kaybının' Suudi Arabistan'ınkinden daha fazla olduğunu ifade etti.
 
Geçen hafta Suriye’deki güçlerini çektiği iddia edilen Hizbullah RİA Novosti’ye bir açıklama yaparak Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yanında savaşmaya devam ettiklerini vurgulamıştı. Bu durumla ilgili Nasarallah’a yöneltilen ''Yakın zamanda Suriye'den çıkıyor musunuz?'' sorusuna ''Var olan şartlarda Suriye'den çıkmamız mümkün değil. İran veya Rusya çekilebilir ama biz Hizbullah ve Lübnan halkı olarak Suriye ile kader birliğine sahibiz'' cevabı geldi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.