Nadire Mater, İnan Kızılkaya ve Derya Okatan hakkında iddianame

Nadire Mater, İnan Kızılkaya ve Derya Okatan hakkında iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan “Nöbetçi Yayın Yönetmenliğine” katılan gazeteci Derya Okatan ve Nadire Mater ile gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına destek veren Özgür Radyo Genel Koordinatörü Derya Okatan, Gazeteci ve bianet Proje Danışmanı Nadire Mater ve gazetenin tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında iddianame hazırladı.

DİHA’nın haberine göre; “Terör Örgütlerinin Yayınlarını Basmak veya Yayınlamak”, “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” iddiasıyla hazırlanan iddianame, 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Söz konusu iddianamede Nadire Mater’in “Nöbetçi Yayın Yönetmenliği” yaptığı gazetenin 3 Haziran 2016 tarihli nüshasındaki başlıca yazı ve haberler sıralanarak, bu yazı ve haberlerin “örgütü, cebir ve şiddet içeren eylemleri öven” nitelikte olduğu öne sürüldü.

İddianamede, “Şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri tüm evrak kapsamından anlaşılmakla, şüphelilerin yargılamalarının mahkemenizce yapılarak yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur” ifadesi kullanıldı.

Nadire Mater ve Derya Okatan, Haziran ayında gazetenin dayanışma nöbetine katılmış ve “Nöbetçi Yayın Yönetmenliği” yapmışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.