'Müvekkilimiz salona gelmek istiyor'

'Müvekkilimiz salona gelmek istiyor'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da yargılandığı davada SEGBİS'le ifade vermeye gelmedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama’ suçu işlediği iddiasıyla yargılandığı Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, SEGBİS sistemiyle ifade vermek istemediği için katılmadı.

9 Eylül 2015 tarihinde bir televizyonda yaptığı açıklamada, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama’ suçu işlediği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılanmasına Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

DHA'da yer alan habere göre, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, mahkemeye gönderdiği dilekçede Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi SEGBİS sitemi üzerinden ifade vermeyeceğini, duruşma salonuna gelerek yargılamaya katılmak istediğini belirterek duruşmaya katılmadı.

HDP Milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp’in de izlediği duruşmada söz alan Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, müvekilinin duruşmada bulunması gerektiğini belirleterek, Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nin SEGBİS sistemiyle ilgili başka bir dosyada verdiği kararı sundu. Karaman, “Mahkemenin SEGBİS ile ilgili bir karar vermesini isteyerek, müvekkilimiz gelip bu salonda delilleri tartışmak ve kendini savunmak istiyor” dedi.

Mahkeme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Demirtaş’ın konuşmalarına ilişkin gönderilen görüntülerin çözümünün yapılması için bilirkişiye gönderilmesine karar verilerek, duruşmayı erteledi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.