'Mutluluk' için 360 bin lira lazım!

'Mutluluk' için 360 bin lira lazım!

Dünyanın 164 ülkesinde yapılan Gallup araştırmasına göre insanlar 'mutlu' olmak için yılda 95 bin dolar (360 bin lira) kazanılıyor olması gerektiğini düşünüyor...

164 ülkeden 1.7 milyon kişiye sorulan araştırmaya göre ‘mutluluk’ için yılda 95 bin dolar (360 bin TL) kazanmak gerekiyor! ‘İyimserlik’ için gereken yıllık kazanç ise 60 bin dolar…

ABD’nin Gallup araştırma şirketi verilerini inceleyen Purdue Üniversitesi psikoloji bölümü öğretim görevlileri, bir kişinin kendini ‘mutlu ve huzurlu’ hissetmesi için gereken ücreti belirledi. Nature Human Behaviour’da yayımlanan makaleye göre, 164 ülkeden 1.7 milyon kişiyle yapılan araştırma, bir kişinin kendisini mutlu hissedebilmesi için yılda en az 95 bin dolar (360 bin TL) kazanması gerektiğini ortaya koydu.

EN YAKIN AVUSTRALYALILAR

Araştırmaya göre kişilerin kendisini ‘mutlu’ yerine ‘iyimser’ hissetmesi için ise en az 60 bin dolar gelir elde etmesi şart. Tam zamanlı çalışan bir Avustralyalının yıllık geliri ortalama 81 bin 530 dolar ve bu rakama en yakın ülke onlar. Habertürk’ün haberine göre uzmanlar, refah düzeyinin bölgesel olarak değiştiğine ve bölgeler zenginleştikçe hayat beklentilerinin de doğru oranda artacağına vurgu yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.