Musul Valisi: ’Kürdistan Yönetimi, Bağdat’tan önce imdadımıza yetişti’

Musul Valisi: ’Kürdistan Yönetimi, Bağdat’tan önce imdadımıza yetişti’

Kürdistan Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani ve Irak Parlamentosu Başkanı Usame Nuceyfi ile görüşmek üzere Hewlêr’de bulunan Musul Valisi Esil Nuceyfi bir basın toplantısı düzenledi.

Musul valisi Esil Nuceyfi, Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı yardımlardan dolayı minnettar olduğunu belirterek ’’Kürdistan Yönetimi, Bağdat’tan önce imdadımıza yetişti. Bize, Bağdat yönetiminden daha fazla yardımcı oldular. Olayların başından itibaren bizimle irtibat halindeydiler. Yaptıkları diplomatik girşimden öte kardeşçe yardımdı’ dedi.

Nuceyfi Musul’da ordunun mevzilerini terketmesine ilişkin kendileri tarafından verilen bir talimat ya da karar olmadığını belirterek ordunun Bağdat’tan talimat alarak hareket ettiğini hatırlattı ve çekilme talimatının kimin tarafından verildiğini bilmediğini söyledi.

IŞİD’in Suriye rejimi tarafından desteklendiğini bildiklerini söyleyen Nuceyfi ancak İran tarafından destek gördüklerine dair ellerinde her hangi bir belge ya da kanıt olmadığını aktardı.

Nuceyfi, Musul kentine 5 km mesafede kuracakları bir karargahtan kentin idaresini ve güvenliğini tekrardan sağlamak için çalışacaklarının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum