Mustafa Şentop: Tam mutabakatla bir karar verildi

Mustafa Şentop: Tam mutabakatla bir karar verildi

AK Partili Mustafa Şentop, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde, "Milli Mutabakat Komisyonu" çalışmalarıyla ilgili "tam mutabakat" sağlandığını açıkladı.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi hakkında açıklama yaptı.

Erdoğan ve Bahçeli’nin uyum yasaları ve seçim ittifakı konusunda anlaştığını belirten Şentop, “Onların bir bütün olarak çalışmaları görmesi, son noktayı koyması gerekiyordu. Metinler üzerinde görüşme yapıldı ve tam bir mutabakatla bütün hususlar netliğe kavuşmak suretiyle bir karar verildi” dedi.

Kanun teklifinin TBMM’ye getirileceğini belirten Şentop, “26 maddelik kanun teklifini, AK Parti ve MHP’nin ortak imzasıyla, 21 Şubat günü TBMM Başkanlığına sunacağız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

AK Parti ve MHP, 16 Nisan referandumu ile gerçekleşen anayasa değişikliği kapsamında çıkarılacak uyum yasalarını ve seçim ittifakını görüşmek üzere komisyon kurmuştu. Milli Mutabakat Komisyonu adı verilen komisyonda; AK Parti’den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop; MHP’den Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu yer almıştı.

Komisyon üyeleri çalışmalarını tamamladıktan sonra parti liderlerine sunum yapmıştı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yle bugün Beştepe’de, 45 dakika süren bir görüşme yapmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.