Muş’ta Su Baskınları

Muş’ta Su Baskınları

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, sel ve taşkınların olduğu bölgede tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Hava sıcaklığının yükselmesi, Muş’ta kar kütlelerinin erimesine neden oldu. Etkili olan yağmur yağışı ile birlikte aniden eriyen kar kütleleri su baskınlarına neden oldu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Hasköy ilçesinde meydana gelen sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Ekipler, bölgede su altında kalan evlere ulaşarak oradaki 4 aileden oluşan 27 kişiyi güvenli bölgeye tahliye etti. Ardından su baskınından etkilenen ahırlara ulaşan ekipler, hayvan sahipleri ile birlikte yaklaşık 130 koyun ve kuzuyu tahliye etmeyi başardı.

Muş AFAD Müdürlüğü Afet Yönetim Merkezi Müdürü Maşallah Yıldız ve beraberindeki ekiplerin bölgede incelemelerde bulunduğu ve olası su taşkınlarına karşı bölgedeki yerleşim birimlerine uyarılarda bulunduğu belirtildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ekiplerin bölgede sürekli kontrollerde bulunacağı bildirildi.

Öte yandan, merkeze bağlı Kıyık köyü ve Sungu beldesinde de su taşkınlarının meydana geldiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.