Muş’ta Stabilize Yol Çalışmaları

Muş’ta Stabilize Yol Çalışmaları

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, köy yollarında başlatılan stabilize çalışmaları inceledi.

Merkeze bağlı Özdilek köy yolunda başlatılan stabilize çalışmaları inceleyen Şeyhmus Yentür, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk’ten bilgi aldı. İşçilerle bir araya gelerek çalışmaların standartların üzerinde olduğunu belirten Yentür, 2016 yılı yatırım programı kapsamında toplam 292.9 kilometre stabilize yol çalışmasının yapılacağını söyledi.

Stabilize yollarının daha sonraki yatırım programlarında sathi kaplama ya da sıcak asfalt ile tamamlanacağını ifade eden Yentür, “İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz 2016 yılı yatırım programını uygulamaya başladı. Hava koşulları giderek iyileşiyor ve bizimde iş sezonumuz hız kazandı. Şu anda merkeze bağlı Özdilek köyünde çalışma yapan ekiplerimizle bir araya geldik” dedi.

Kış mevsiminde yolların zarar gördüğünü kaydeden Yentür, “Özellikle yatırım programına alınan yollarımızın daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için üstün bir gayret sarf ediyoruz. Malum ilimiz ağır kış mevsiminin yaşandığı bir coğrafyadadır. Bizim yol ağımızda toplam 368 köy var. Sadece bu kış mevsiminde her bir köyümüzün en az 7 ile 8 defa yolu ulaşıma açılmıştır. Tabi bu çalışmalarda daha önce yapılan yollarımız zarar görüyor. Bu vesileyle havaların ısınması ile zarar gören yollarımızda gerekli çalışmalarımızda yapılacaktır. İl Özel İdaresi olarak vatandaşımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.