Muş'ta Sibirya soğuğu

Muş'ta Sibirya soğuğu

Muş’ta kar yağışından sonra etkisini iyice gösteren soğuk hava adeta hayatı felç ederken, bazı vatandaşlar ise donan Murat Nehri kenarında kartpostallık görüntüleri andıran yerleri ziyaret etti.

Muş’ta Sibirya soğukları hayatı adeta felç etti. Kar yağışından sonra hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 20 derecelere kadar düşmesi, Murat Nehri kenarındaki birçok ağaç ve çalıların buz tutmasına neden oldu. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu bölgeleri ziyaret eden vatandaşlar hem fotoğraf çekip hem de eğlenceli dakikalar geçirdiler. Şehrin mesire ve piknik alanlarının başında gelen Mercimekkale’yi ziyaret eden vatandaşlar, soğuktan donan ağaç ve çalıları ilk defa gördüklerini ve bu anı ölümsüzleştirmek istediklerini söylediler.

Hayatında ilk defa kar gördüğünü belirten Adanalı üniversite öğrencisi Rabia Erkayıran ise etrafın tamamen buz tuttuğuna şahit olduğunu ve manzaraya hayran kaldığını söyledi. Adana’da kar görmediğini ifade eden Erkayıran, “Adanalıyım. Muş’ta okuyorum. Bahardan sonra bu soğuk hava bana baya bir alışkın olmadığım bir manzara gösterdi. Etraf kardan sonra tamamen donmuş durumda. Yine de güzel, yaşanmaya değer bir yer olduğunu düşünüyorum. Yoğun stresten dolayı gelip gezmek istedik. Gerçekten etrafa hayran kalmış durumdayım, her taraf bembeyaz. Bu kartpostallık görüntüleri görmek için buraya geldik ve burayı ölümsüzleştirmek istedik. Adana’da kar bile görmediğim için hayatımda ilk defa kar görüyorum. Çok güzel bir duygu” dedi.

Muş’ta kışın kartpostallık görüntülerin oluştuğunu ve doğanın donduğuna şahit olduklarını kaydeden Neslihan Gökoğlu ise “Biz aslında arkadaşlarla bugün bir doğa gezisi yaptık. Muş’ta her şey donmuş durumda. Bu da doğanın bir güzelliği. Gerçekten bu gördüğümüz doğa harikası, manzara da değil, manzaranın kat kat üzerinde bir görüntü. Bu donmuş ağaçlar, bu su, gerçekten merkezdeki o sıkıcı hayattansa buradaki doğal güzellik çok şey katıyor insana. Hem stres atmak için hem de böyle Muş’un güzel yerlerini görmek için fırsatımız oldu” diye konuştu.

Adana’da hava sıcaklığının 10 derecenin altına düşmediğini, Muş’ta ise eksi 20’leri gördüklerini vurgulayan Şeyma Petek, “Ben de Adanalıyım. Adana’da hava sıcaklığı 10 derecenin altına düşmezken Muş’ta eksi 20’leri ve daha fazlasını gördük. Burada okuyorum, buranın bu güzelliğini görmek için bir kaçamak yaparak Mercimekkale bölgesine geldik. Bu doğal güzelliği gördük. Gerçekten çok güzel, hayran kaldım. Herkesin gelmesini de tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.