Muş’ta Lice protestosu

Muş’ta Lice protestosu

Lice'de iki yurttaşı katledilmesine ilişkin Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri tarafından üniversitenin kampüsünde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

SEMRA AKTAN
YÜKSEKOVA HABER

MUŞ - Muş’ta, Lice’de iki sivilin  askerler  tarafından katledilmesine dikkat çekmek amacıyla MEDDER öncülüğünde ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri  tarafından kampüs yerleşkesinde  yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Şehriban  Erdem açıklamada AKP’nin halka pervasızca saldırdığını ve halkın mücadelesine tahammülün olmadığını ifade etti.

Yürüyüşte sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Licê dimeşe erd û esman diheje”, “Barışa uzanan eller kırılsın”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Sloganların yanı sıra “Lice’de katliam var”, “Kürt’e ölmek kaldı”, “Her yer Lice her yer direniş”, “Barıştan yanayız” pankartları taşındı.

ogr2-001.jpg

Basın açıklamasını öğrenciler adına okuyan Şehriban Erdem, “İki haftadan bu yana AKP hükümetinin kalekol yapımına karşı direnen Lice halkımızın mücadelesine tahammül edemeyen Türk asker ve polisi, öldürmekte ustalaşan Tayyip Erdoğan’ın B ve C planını devreye koyarak sivil halka pervasızca saldırmış ve haberini verdiği katliamı gerçekleştirmiştir. Olayları örtbas etmek için de bayrak indirme suretiyle tüm faşist kesimi sokağa salarak halkımıza karşı linç planları devreye koymuştur” dedi.

Şehriban Erdem , “Bizler Kürt gençleri olarak bu savaş ve katliam politikalarına sessiz kalmayacağımızı  ve biz  öğrenciler  her koşulda halkımızın yanında olacağımızı belirtiyor, demokratik çözüm ve kalıcı barışın gelmesi için sonuna kadar direneceğiz” ifadesini kullandı.

Basın açıklaması beş dakikalık oturma eylemi ardından sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.