Muş’ta göstericilere hava destekli operasyon

Muş’ta göstericilere hava destekli operasyon

Asker ve polis, Muş’un Varto ilçesinde kalekol yapımlarını ve Lice’de yaşananları protesto etmek için hendek kazarak yol kapatan vatandaşlara karşı hava destekli operasyon düzenledi.

MUŞ - Varto ilçesinde kalekol yapımlarını ve Lice’de yaşananları protesto etmek için hendek kazarak yol kapatan yurttaşlara, asker ve polis hava destekli operasyon düzenledi.

Yurttaşlar Varto-Karlıova karayolunun 10. kilometresindeki Leylek köyü yakınlarında 2 gün önce yol kesme eylemi gerçekleştirdi.

Hendek kazarak barikat kuran yolda kimlik kontrolü yapan ve araçların geçişine izin vermeyen yurttaşlara bu sabah erken saatlerde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat timleri tarafından hava destekli operasyon başlatıldığı belirtildi.

Güvenlik gerekçesiyle bölgeye geçişlere izin verilmediğini belirten Anadolu Ajansı, karayolundaki hendekleri kapatmak için bölgeye giden 2 kepçe operatörünün de açılan ateş sonucu yaralandığını bildirdi. Askeri araçlarla Varto Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

İş makineleri ateşe verildi

Olayın ardından polis ve askerin geri çekildiği bölgede, gösterici gruplar 2 kepçe ile bir kamyonu molotof kokteyli atarak ateşe verdi.

Ancak bir süre sonra, yolu kapatan hendeklerin bulunduğu bölgedeki Leylek köyü yakınlarına, jandarma ve polisin aldığı güvenlik önlemleri altında iş makineleri tekrar geldi. Çıkan olaylar sırasında askeri personelden yaralananlar oldu.

Olaylarda 4 jandarma eri yaralandı. Yaralılar olay yerinde bulunan ambulanslarda ayakta tedavi gördü. Yeniden ulaşıma açıldığı belirtilen karayolunda polis ve askerin aldığı önlem sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.