Müslüman kadınlara tecavüzü konuşmayı reddetmiş!

Müslüman kadınlara tecavüzü konuşmayı reddetmiş!

Myanmar lideri Aung San Suu Kyi'nin, Müslüman kadınlara yönelik tecavüz iddialarını BM ile görüşmek istemediği ortaya çıktı. The Guardian haberi bir BM yetkilisine dayandırdı.

Cunta yönetiminin 15 yıl süren ev hapsi sırasında ‘demokrasi neferi’ addedilen ancak Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet konusunda sesini çıkarmadığı için tepki çeken Myanmar lideri Aung San Suu Kyi’nin tecavüz iddialarını ele almayı reddettiği ortaya çıktı. Buna göre Suu Kyi, birkaç hafta önce bir BM yetkilisiyle görüşmesinde, Müslüman kadınlara tecavüz iddialarını konuşmaktan kaçındı.

İngiliz gazetesi The Guardian manşetten verdiği haberi, aralık ortasında dört günlük bir ziyaret için Myanmar’a giden üst düzey BM yetkilisi Pramila Patten’e dayandırdı. BM’nin ihtilaf yaşanan bölgelerde cinsel şiddetle mücadele için özel yetkilisi olan Patten, ziyaret sonrası Genel Sekreter Antonio Guterres’e gönderdiği mektupta, Suu Kyi’nin Myanmar askerlerinin, polisinin, sınır güvenliğinin ve Budist milislerin ‘yaygın ve sistematik’ tecavüzüne uğradığına dair haberleri konuşmaktan kaçındığını belirtti. Buna göre Suu Kyi iddiaları doğrudan ele almak yerine üst düzey Myanmar yetkilileriyle görüşeceğini söylemekle yetindi.

Patten’e göre askeri ve sivil yetkililer de ‘iddiaların uluslararası toplum tarafından abartıldığını ve uydurulduğunu’ savundu.

Arakan’da ağustos ayında patlak veren şiddet olaylarında Müslümanların hedef alınması sonrası, 655 binden fazla Royinghalı Müslüman komşu Bangladeş’e kaçtı. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’ne göre, en az 6 bin 700 Royinghalı Müslüman hayatını kaybetti. Ordu operasyonlarında hayatta kalanların birçoğu ise kadınların toplu tecavüze uğradığını anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.